Tip 1
Bekijk
de komende dagen regelmatig
de introductievideo’s.
KLIK HIER

Tip 2
Download en beluister
de komende dagen regelmatig
de wakkermakende geluidopnames.
KLIK HIER

Tip 3
Download, print en lees
de komende dagen regelmatig
verhelderende teksten.
KLIK HIER

Als je voelt dat je graag meer rust, ontspanning, helderheid, gelukzaligheid, passie én vuur wilt ervaren, probeer dan eens een periode ‘korte momenten van verstilling’ te beoefenen te midden van je dagelijkse bezigheden. Door een periode, speels, intensief en moeiteloos te oefenen, zul je ervaren dat het spontaan in je bewustzijn opkomt om even een kort moment te stoppen met denken. Korte momenten je gedachten stoppen en je lichaam ontspannen zorgt
letterlijk en figuurlijk voor een aangename verandering in je leven. Het maakt zeer duidelijk voelbaar dat jij niet afgescheiden bent van alles wat in jouw bewustzijn verschijnt. Wanneer je even stopt met denken wordt jouw Ware
essentie glashelder! In een kort moment van verstilling ben je los van troebele zienswijze, gevoelens en herinneringen. Helderheid en een zee van mogelijkheden komt er voor in de plaats. Een kort moment de gedachten stoppen is voor iedereen mogelijk.

Door een periode zo veel als mogelijk te luisteren naar geluidsopnames over dit onderwerp zul je merken dat je in je dagelijks leven automatisch meer en meer ontspant en automatisch korte momenten je gedachten stopt. Ook het lezen of overschrijven van teksten, zoals deze, kan hieraan bijdragen. Korte momenten van verstilling zijn de sleutel tot de natuurlijke stroom van het leven.Wanneer je een commitment sluit om deze moeiteloze oefening aan te gaan zul je ervaren dat je momenten tijdens je dagelijkse bezigheden als vanzelf zult verstillen door een kort moment je gedachten te stoppen. Er zal plotseling temidden van allerlei levenssituaties de mogelijkheid zijn om even een kort moment je gedachten te stoppen en zogezegd in lijn te leven met het grotere geheel.

Wil je graag toegang tot een natuurlijke krachtige en liefdevolle levensstroom dan is dit je mogelijkheid. Ook nu weer in dit moment… Een fractie van een moment je gedachten stoppen is al voldoende. Hiermee doorbreek je de eeuwenoude gewoonte te blijven hangen in allerlei gedachtenbubbels. Deze gedachtenbubbels waarin veel opgedane overtuigingen zijn binnengeslopen houden veelal de toegang tot jouw grootste verlangens en dromen tegen. Het doorprikken van de gedachtenbubbel geeft weer toegang tot de natuurlijke krachtige liefdevolle stroom van het leven. Het leven, dat in ieder moment staat te springen om het leven te willen vieren! Jouw leven!

Het Grotere geheel, Het Universum, Je Ware Zelf, Het Oneindige, Het Hogere, De Bron, Eenheid, God, Liefde, Het AL… allemaal woorden die verwijzen naar dat wat je in essentie wérkelijk bent, jouw Ware essentie. Wat je wérkelijk in essentie bent is niet met woorden benoembaar. Wél is het mogelijk om een glimp op te vangen wanneer je korte momenten ontspant en verstilt. Wanneer je een kort moment letterlijk je gedachten stopt, maak je een directe connectie met je Ware essentie. Deze Ware essentie ben je uiteraard ook als er gedachten zijn.

Beoefening van korte momenten verstillen heeft niet tot doel gedachten te verwijderen uit ons leven. Korte momenten verstillen, brengt ons terug naar de essentie van het leven, naar de natuurlijke intelligentie die open en krachtig is. Leven vanuit deze open natuurlijke intelligentie maakt ons behulpzaam voor het grotere geheel. Door korte momenten je gedachten te stoppen, wordt het mogelijk te creëren vanuit de bron en te gaan doen wat bij je past. Jouw Ware essentie is onveranderlijk, stabiel en vol creatieve en liefdevolle potentie. Als je temidden van alle dagelijkse bezigheden een kort moment je gedachten stopt, krijg je toegang tot een leven waarin je telkens kiest voor hetgeen het méést met jou resoneert. Dát in jouw leven, waar jij het méést extatische en gelukzalige gevoel van krijgt, krijgt de ruimte om te stromen en te worden geëxploreerd. Een kort moment je gedachten stoppen is zeer krachtig en zorgt vooral ook voor wonderlijke nieuwe levenservaringen.

Korte momenten verstillen heeft niet als doel om jezelf te verbeteren. Ze leren je in te zien en te voelen wat jouw Ware essentie is om vandaaruit te kunnen ervaren dat het leven je telkens de kans geeft om in volledige overgave te
Zijn. Ze leren je dat je niets in je leven hoeft tegen te houden. Korte momenten van verstilling leren je te leven in volle overgave en tonen dat niets anders hoeft te zijn. Een kort moment je gedachten stoppen en je lichaam en geest ontspannen zorgt er voor dat je niet meer afhankelijk bent van je gedachten, gevoelens en emoties. De nadruk in je dagelijks leven zal minder liggen op herinneringen en negatieve toekomstig gerichte gedachtestromen. Als vanzelf toont het leven telkens weer de mogelijkheid om aan te haken op dat wat zich in dit moment laat zien.

Na enige beoefening van de korte momenten van verstilling wordt het mogelijk om je focus totaal te verleggen naar een hogere, krachtige, liefdevolle, gelukzalige frequentie… door de automatische toegang van korte momenten van verstilling ontstaat er ruimte in jouw leven om actief jouw hogere frequentie te kiezen. Dit wonderlijke moment. Ook nu weer. Ervaar je het? Het wonder van het leven. Zonder woorden, zonder gedachten. Jij bent dát wat de ervaring ervaart! Die in woorden en gedachten onbeschrijfelijke open intelligente ruimte waarin alles plaatsvindt.
Iets in ons neemt nu waar dat deze tekst gelezen wordt. Dat wat dit waarneemt is onveranderlijk en stabiel. Het is je
Ware essentie. Het kan met de mind niet werkelijk worden begrepen. Enkel metaforen kunnen een verwijzing geven
naar de ervaring van onze Ware essentie. Een stil middelpunt. Door een kort moment je gedachten te stoppen keer je
telkens weer terug naar dit stille middelpunt. Jouw Ware essentie. Daar waar jouw vuur brandt en het leven danst van
gelukzaligheid.

Door een kort moment je gedachten te stoppen en je lichaam te ontspannen stap jij als het ware even achteruit en geef je ruimte, aan dat wat door het leven getoond wordt. Alles wat zich in het leven toont, is al door het leven geaccepteerd. Als er automatisch een gedachte opkomt dat je NU een kort moment kunt stoppen met denken, realiseer je dan dan het grotere geheel veel van je houdt en je een groot cadeau aanreikt.

Wees dankbaar voor het feit dat je ‘Hogere Zelf’ je in alle liefde wakker schudt om vervolgens tot profijt van het grotere geheel krachtig en liefdevol in het leven te bewegen. Daar wordt iedereen blij van!
Als je telkens weer korte momenten uit je gedachtenbubbel stapt en even verstilt, haak je aan op een grote open creatieve intelligentie. Ons vuur toont ons keer op keer, wanneer we een kort moment ons lichaam en geest ontspannen, waar wij van nature het méést gelukzalige gevoel van krijgen. Is je aandacht niet gericht op jouw grootste vuur dan zul je ervaren dat het leven niet erg bruisend aanvoelt. Leer korte momenten verstillen en in lijn te komen met je ‘Hogere Zelf’ en je zult weer dansen van gelukzaligheid!

Print en hang onderstaande lijst op je koelkast, toilet, douche (naast de spiegel), en zet hem op je nachtkastje! En probeer dan nog maar eens chagrijnig te zijn 🙂


Share